Detské kardiocentrum poďakovalo svojim podporovateľom koncertom

Nadácia Detského kardiocentra patrí už dlhodobo medzi nadácie, ktorým ľudia dôverujú. Aj preto jej radi pomáhajú, pretože ide o to najcennejšie, o detský život. Cestu k detským srdiečkam si pravidelne nájde mnoho dobrých ľudí či spoločností, ktoré neváhajú podporiť dobrú vec. Každoročne preto nadácia organizuje ďakovný koncert, ktorým sa snaží vyjadriť nesmiernu vďaku za každú pomoc. V stredu v bratislavskej Redute vystúpila vokálna skupina Fragile a moderátorský mikrofón si po dlhšej dobe vzala do rúk Martina Šimkovičová, ktorá patrí medzi tváre Nadácie Detského kardiocentra, tá sa však hneď po koncerte ponáhľala za svojou 5-mesačnou dcérkou Sofiou.

Patrónkou Nadácie Detského kardiocentra je už niekoľko rokov bývalá premiérka Iveta Radičová, ktorá toto žezlo prevzala po svojom zosnulom manželovi Stanovi Radičovi. A nechýbala ani na ďakovnom koncerte. „Nech sme na tých pár chvíľ spolu, nech sa navzájom počujeme cez tlkot sŕdc. A hlavne tých, bez ktorých si nevieme svoj život vôbec predstaviť. Koľko lásky sa do našich sŕdc zmestí? A preto si myslím, že nás spája jedno hrejivé, to, ktoré sa volá nádej. Pretože v Detskom kardiocentre, cez nadáciu sa beznádej mení na nádej. Stáva sa malý zázrak, ktorý môžeme zažívať každodenne. A možno práve tieto okamihy sú vhodné na to, aby sme si každý ten záchvev a slnečný lúč vedeli vážiť a spoločne sa z neho tešiť,“ povedala Iveta Radičová. Okrem Radičovej si cestu do Reduty našli aj ďalší známi podporovatelia Nadácie Detského kardiocentra. Nechýbal medzi nimi choreograf Jaro Bekr, ktorý pravidelne navštevuje deti v nemocnici, ale aj najkrajšie ženy uplynulých dvoch ročníkov Miss Slovensko Karolína Chomisteková s Laurou Longauerovou. Výťažok z nedávneho sms hlasovania o najkrajšiu Slovenku putovalo pre choré detské srdiečka. Veľkou morálnou vzpruhou je pre choré deti a ich rodičov aj páter Marcel Kovaľ, ktorý ich pravidelne navštevoval. „Okrem bolesti a utrpenia malých detí a ich rodičov som v Detskom kardiocentre dokázal stretnúť aj fantastických ľudí v lekároch a zdravotných sestrách, ktorí sa starali o maličkých pacientov. Títo ľudia – lekári, sestry, rodičia a hlavne tie malé deti mi veľmi prirástli k srdcu a často na nich spomínam. Som rád, že som svojou prítomnosťou mohol pomáhať v ich najťažších chvíľach,“ povedal páter Kovaľ, ktorý 6 rokov ako kňaz na Kramároch chodil do Detského kardiocentra. „Každoročne sa snažíme aspoň takouto formou poďakovať tým, ktorí nás najviac podporujú. Z kapacitných dôvodov nie je možné pozvať každého jedného, kto prispel, no vážime si každú jednu podporu, ktorá pomáha zlepšovať podmienky na liečbu našich malých pacientov,“ povedala správkyňa nadácie Mária Kadlečíková.